Bijwerkingen Mexicaanse griepvaccin

De vaccinatiecampagne tegen de Mexicaanse griep is zo goed als afgerond. Deze week bestaat de laatste gelegenheid bij de GGD-en een tweede vaccinatie te halen.

Sinds de start van de vaccinatiecampagne ontving Lareb in totaal 7289 meldingen van mogelijke bijwerkingen bij het gebruik van vaccins tegen de Mexicaanse griep. De afgelopen weken hebben we u regelmatig op de hoogte gesteld van de bijwerkingen de we tot nu toe ontvangen hebben. De afgelopen week is het aantal meldingen op de gebruikte vaccins, zoals te verwachten was, flink afgenomen. Dit is de reden dat Lareb vanaf heden geen wekelijks overzicht meer publiceert. Binnenkort zal een eindevaluatie van de ontvangen meldingen volgen. Deze zal vanzelfsprekend ook op de Lareb website bekend gemaakt worden.

Het grote aantal ontvangen meldingen van zowel patiënten als zorgverleners heeft een goede bewaking van de veiligheid van het vaccin mogelijk gemaakt. Nog altijd blijft het melden van mogelijke bijwerkingen van de vaccinaties gewenst.

Een overzicht van alle meldingen is openbaar toegankelijk via de bijwerkingendatabank.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *