Bijna 1.700 apothekers tekenen contract zorgverzekeraars van Achmea

Bijna 1.700 apothekers hebben inmiddels een contract gesloten met de zorgverzekeraars van Achmea. Verzekerden kunnen daardoor, zonder dat zij zelf voorschieten, ook vanaf 1 januari 2010 hun medicijnen krijgen. De zorglabels van Achmea (waaronder Zilveren Kruis Achmea, Groene Land Achmea, Interpolis, Avéro Achmea en FBTO) en Agis introduceren per 1 januari 2010 twee nieuwe contracten voor apothekers. Kernpunten van de contracten zijn beloning voor kwaliteit van de apotheker en lage medicijnprijzen.

“Wij zijn zeer tevreden met het resultaat van de inspanningen van de apothekers. De contracten leveren een belangrijke bijdrage aan het beperken van de stijging van de zorgkosten in de komende jaren en het verhogen van de kwaliteit”, aldus Melanie Schultz van Haegen, directeur Zorginkoop Achmea. “Nog nooit hadden wij op dit moment in het jaar zo een hoog percentage gecontracteerde apotheken.”
“Ook Agis Zorgverzekeringen is blij met de hoeveelheid contracten. Hiermee kunnen we samen met de apothekers de kwaliteit van de zorg nog verder verbeteren”, aldus Michiel Alkemade, directeur Zorginkoop van Agis Zorgverzekeringen.

Kwaliteit van zorg
In het farmaciebeleid zijn extra kwaliteitseisen geïntroduceerd, die (ongeacht de keuze voor contractsvorm) leiden tot verbetering van zorg. Zo doet de apotheker bijvoorbeeld onderzoek naar klantervaringen en zet de apotheker zich in om klanten te informeren over het medicijngebruik, bijwerkingen en medicijncombinaties. Daarnaast zorgt de tweejarige contractduur voor stabiliteit op de markt.

De enkele apothekers die op 1 januari nog geen contract hebben getekend, kunnen de kosten van de medicijnen vooralsnog gewoon elektronisch declareren. Op die manier kunnen verzekerden hun medicijnen blijven ophalen zonder ze voor te schieten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *