Bijeenkomst Nederlandse Vrouwen Raad over inclusieve gezondheid en antidepressiva

By | 25/04/2023

In het kader van het 125-jarig jubileum organiseert de Nederlandse Vrouwen Raad in samenwerking met de Nederlandse Organisatie van Vrouwelijke Apothekers (NOVA) en de Vereniging van Nederlandse Vrouwelijke Artsen (VNVA) op 13 mei een bijeenkomst over inclusieve gezondheid, antidepressiva en geneesmiddelentekorten. De sprekers zijn onder meer apothekers Wilma Göttgens en Nitika Chouhan.

Inclusieve Gezondheid

Apotheker Wilma Göttgens opent de bijeenkomst met een lezing over stoppen met antidepressiva en waarom artsen en apothekers vaak terughoudend zijn om het gesprek met de patiënt aan te gaan over afbouwen. Huisarts en antropoloog Lydia Ketting-Stroet spreekt vervolgens over de biologische verschillen tussen mannen en vrouwen en de sociale factoren die grote invloed hebben op de gezondheid van vrouwen. Ook spreken apothekers Wilma Göttgens en Nitika Chouhan over geneesmiddelentekorten.  

Bijeenkomst

De bijeenkomst vindt plaats in het Academiegebouw van de Universiteit Utrecht. Kosten voor deelname aan de bijeenkomst bedragen 25 euro per persoon, inclusief lunch en afsluitende borrel. De lunch begint om 12:30 uur, het programma start om 14:00 uur en eindigt om 17:00 uur. Voor aanmelden en meer informatie, zie de website van de Nederlandse Vrouwen Raad. 

Aanmelden

Author: KNMP

De Koninklijke Nederlandse Maatschappij ter bevordering der Pharmacie (KNMP) is de beroeps- en brancheorganisatie van apothekers en behartigt zowel de belangen van haar leden als die van de farmacie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *