Bij complexe zorgvragen naar het Juiste Loket

By | 28/05/2021

Apothekers en patiënten kunnen voor informatie en advies over complexe zorgvragen terecht bij het Juiste Loket. Bij dit informatie- en adviespunt van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) denken medewerkers van cliëntenorganisatie Ieder(in) en Per Saldo actief met de melder mee, en sturen – zo nodig – meldingen door naar het ministerie van VWS Het loket is zowel telefonisch als per e-mail bereikbaar.

Juiste Loket

Apothekers kunnen patiënten bij vragen en voor advies verwijzen naar het Juiste Loket. Daar wordt bekeken wie verantwoordelijk is om passende zorg geregeld te krijgen en bijvoorbeeld uitleg gegeven over de werking van het zorgstelsel of de wetgeving. Ook kunnen apothekers er zelf terecht.

Het Juiste Loket is bereikbaar via het telefoonnummer 030 – 789 78 78 en via het mailadres  meldpunt@juisteloket.nl. Het ministerie van VWS is tevens bereikbaar via het mailadres zorgvragen@minvws.nl.

Meer informatie

Author: KNMP

De Koninklijke Nederlandse Maatschappij ter bevordering der Pharmacie (KNMP) is de beroeps- en brancheorganisatie van apothekers en behartigt zowel de belangen van haar leden als die van de farmacie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *