Bert Leufkens stopt als voorzitter van het CBG

De voorzitter van het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG), Bert Leufkens, heeft bekend gemaakt dat hij per 1 augustus 2017 terugtreedt als voorzitter. Hij wil zich weer geheel toeleggen op de wetenschap bij de Universiteit Utrecht.

Bert Leufkens heeft zich vanaf zijn aantreden als voorzitter in 2007 met grote gedrevenheid ingezet voor een open dialoog met het veld en voor een sterke wetenschappelijke onderbouwing van de besluitvorming van het CBG.

Bert Leufkens: “Als ik volgend jaar terugtreed heb ik 10 fantastische jaren achter de rug. Ik heb mogen werken met een geweldig CBG team. Ik wil me nu graag weer meer gaan richten op het academische werk.”

De wervingsprocedure voor een nieuwe voorzitter van het CBG is inmiddels gestart, in overleg met de minister van VWS en de Algemene Bestuursdienst.

Author: College ter Beoordeling van Geneesmiddelen

Het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) beoordeelt en bewaakt de werkzaamheid, risico's en kwaliteit van geneesmiddelen voor mens en dier. Ook beoordeelt het CBG de veiligheid van nieuwe voedingsmiddelen voor de mens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *