Bereiding triamcinolonacetonidezalf weer vergoed

By | 20/04/2016

Zorgverzekeraars gaan bereidingen van triaminolonacetonidezalf 0,1% (PRK 14516) met ingang van 1 mei 2016 weer vergoeden. De zalf werd per 2016 niet meer standaard vergoed, omdat diverse handelspreparaten zijn geregistreerd. Deze preparaten zijn om diverse redenen echter al geruime tijd niet beschikbaar. Voor patiënten en zorgverleners was het daarom onbegrijpelijk waarom de bereiding niet langer werd vergoed.

De KNMP is hierover in gesprek gegaan met de zorgverzekeraars en dermatologen. Dit heeft ertoe geleid dat de doorgeleverde bereidingen van de zalf weer worden vergoed tot de geregistreerde producten weer beschikbaar zijn.

Toepassing
Triamcinolonacetonide wordt cutaan toegepast bij inflammatoire aandoeningen, zoals eczeem en psoriasis. Van de klasse II corticosteroïden verdient triamcinolonacetonide de voorkeur en wordt in de praktijk ook verreweg het meest gebruikt.

Alternatieven
Als alternatief voor de niet-beschikbare handelspreparaten, kan een apotheek voor een individuele patiënt triamcinolonacetonidezalf (laten) bereiden. Daarnaast zijn enkele vette zalven (watervrij) met triamcinolonacetonide als doorgeleverde bereiding beschikbaar.

Zie voor meer informatie over beschikbaarheid en alternatieven op KNMP Farmanco.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *