Beoordeling vaccins grieppandemie gestart

Het wetenschappelijke comité voor geneesmiddelen voor menselijk gebruik (CHMP) waarin het CBG is vertegenwoordigd, is gestart met de beoordeling van pandemische griepvaccins. Eerder goedgekeurde modelvaccins van de fabrikanten Baxter, GlaxoSmithKline en Novartis worden nu door de fabrikanten geschikt gemaakt voor vaccinatie tegen het griepvirus dat nu bekend is onder de naam Nieuwe influenza A (H1N1).

Naast deze vaccins worden er ook andere vaccins tegen de pandemische griep ontwikkeld. Fabrikanten die dat doen, doorlopen de volledige registratieprocedure maar kunnen hun dossiers in delen indienen en ontvangen sneller dan in reguliere registratieprocedures een reactie. De CHMP draagt zo bij aan het met de gebruikelijke zorgvuldigheid snel beschikbaar komen van pandemische griepvaccins.

Meer informatie over griepvaccins en de beoordeling hiervan door het wetenschappelijke comité voor geneesmiddelen voor menselijk gebruik (CHMP) van het Europese bureau voor de geneesmiddelenbeoordeling (EMEA), staat op de website van de EMEA: www.emea.europa.eu.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *