BENU tekent koepelovereenkomst met MediCheck

By | 15/11/2018

De grootste keten van apotheken in Nederland heeft een koepelovereenkomst gesloten met MediCheck. Dat houdt in dat BENU eigendomsapotheken voortaan direct aan de slag kunnen met het elektronische toedienregistratie systeem.

Overeenkomst

Het hoofdkantoor van BENU Apotheken B.V. kreeg een toenemende vraag vanuit de apotheken om een koepelovereenkomst te sluiten met MediCheck. Steeds meer BENU Apotheken werken al met het elektronische toedienregistratie systeem. Door deze samenwerking tussen BENU en MediCheck, hoeven de eigendomsapotheken van BENU zich alleen aan te melden bij de regiomanager en kunnen zij direct starten met MediCheck. Partners van BENU Apotheken B.V. hebben de optie om aan te sluiten bij deze overeenkomst en te profiteren van dezelfde financiële afspraken als de eigendomsvestigingen.

Inmiddels zijn al tientallen BENU apotheken in volle tevredenheid de samenwerking aangegaan met MediCheck.

MediCheck

MediCheck is een systeem voor elektronische toedienregistratie en heeft een live koppeling met de Apotheek Informatie Systemen. Wijzigingen van medicatie zijn direct zichtbaar en er is dus altijd een up-to-date medicatieoverzicht van de cliënt. Bij elk geneesmiddel wordt de foto en bijbehorende bijsluiter getoond en kan er een digitaal verzoek tot dubbele controle bij risicovolle medicatie verstuurd worden naar collega’s op afstand. Daarnaast kan de apotheek met MediCheck de periodieke autorisatie van medicatie digitaal versturen naar de huisarts.

Het systeem heeft als speerpunten kwaliteit, gebruiksvriendelijkheid en veiligheid, met als doel het toedienen van medicatie voor zorgprofessionals veiliger en efficiënter te laten verlopen.

Author: MediCheck

MediCheck is een product van UPLUS en wordt aangeboden en onderhouden door UPLUS eHealth Solutions BV. UPLUS eHealth Solutions BV heeft zich gespecialiseerd in eHealth oplossingen om de gehele zorgketen te ondersteunen op farmaceutisch gebied voor zowel apotheek, als intramurale- en extramurale (thuis)zorginstellingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *