Apothekerskalender helpt apotheken aan meer omzet

By | 25/09/2017

apothekerskalender

Apothekers hebben al jaren te maken met een dalend marktaandeel zelfzorggeneesmiddelen. Ondanks spectaculair stijgende verkoop van zelfzorgmiddelen de laatste jaren bij supermarkten en drogisterijen.

Interacties

Een substantieel deel van deze vrijverkrijgbare zelfzorggeneesmiddelen heeft een interactie met andere receptgeneesmiddelen. Alleen de apotheek heeft inzage in medicijngebruik en bovendien veel kennis over het veilig gebruik van zelfzorggeneesmiddelen. Het is dus opmerkelijk dat juist de omzet van zelfzorgmiddelen bij de apotheek daalt.

Om apothekers met het KNMP advies: “Gebruikt u nog andere geneesmiddelen? Vraag uw apotheker om advies!” te ondersteunen verschijnt maandag 25 september 2017 de apothekerskalender. Met deze kalender kunt u bezoekers van uw apotheek stimuleren bewuster om te gaan met het gebruik van zelfzorgmiddelen en zo optimale medicatiebewaking te waarborgen.

Zelfzorgmarkt

De markt voor zelfzorggeneesmiddelen is afgelopen jaar met 3.9 % gegroeid tot maar liefst € 719 miljoen. Waar de supermarkt en de drogist profiteren van deze sterke groei, blijft de apotheek achter met als gevolg een dalend marktaandeel. Terwijl juist de apotheek bij uitstek de plaats is voor vragen over zelfzorggeneesmiddelen door haar goed opgeleide personeel. De KNMP geef zelfzorgstandaarden uit voor het juiste advies aan klanten en investeert in opleiding van apothekersassistenten op dit gebied.

Gezondheid is belangrijk voor mensen en zij willen daar graag meer over weten. Door het aanbieden van de kalender aan de klanten van de apotheek worden zij goed geïnformeerd over veel voorkomende aandoeningen en wat ze hieraan kunnen doen. En wordt duidelijk dat de apotheek de juiste plaats is voor het veilig aankopen van zelfzorggeneesmiddelen.

Bestellen

De apothekerskalender kan gepersonaliseerd worden met het logo van de apotheek. Door de apothekerskalender, bijvoorbeeld als eindejaarattentie uit te delen, versterkt u de relatie met uw klant. De apothekerskalender is te bestellen tot 15 oktober 2017 op www.apothekerskalender.nl.

Author: Operatie Farma

Operatie Farma is een specialist op het gebied van marketingcommunicatie in de gezondheidszorg. Professionals op het gebied van contentmanagement, tekstschrijven, creatieve conceptontwikkeling en vormgeving.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *