Apothekersinkomen lager dan gedacht

Apothekers gaan veel minder verdienen dan tot nu toe werd aangenomen. Oorzaak is de sterk verlaagde vergoeding die ze voor veel medicijnen van de zorgverzekeraars krijgen. Lees verder

One thought on “Apothekersinkomen lager dan gedacht

  1. Jaap

    Maar Minister Ab zag in het Conqaestor rapport niet meteen aanleiding om het tarief te verhogen, zo sprak hij bij de NOS. Toch merkwaardig. De vorige onderzoeken waren wel meteen aanleiding de claw-back te verhogen en het tarief te bevriezen. Zoals dit weekend ook al bleek uit het artikel in de NRC, Klink gaat zijn eigen gang, gebruikt onderzoeken die hem passen en negeert de resultaten die hem niet aanstaan.
    Ondertussen zet de NZA waarschijnlijk alles op alles om de resultaten zo masseren dat er het Klink nog een beetje te pas komt. Overbodig zoals we nu weten, als het resultaat niet past gaat Klink toch gewoon zijn eigen weg. De volgende actie zal wel zijn dat een norminkomen voor de apotheker eigenlijk niet past in de markteconomie en dat dat dus kan worden afgeschaft (lees op nul gezet)
    Wat wel opvalt is dat er ineens een kentering is gekomen in de berichtgeving over apotheken. Het imago van zakkenvuller brokkelt heel snel af. Nu alleen nog duidelijk maken dat het norminkomen niet vergeleken moet worden met een normaal bruto inkomen, maar dat er dan eerst nog een milletje of 30 af moet voor premies en dergelijke en dan klinkt een tekort van enige tienduizenden euri op jaarbasis ineens heel anders.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *