Apothekers kunnen vastgoed verduurzamen via ontzorgingsprogramma provincie

By | 19/07/2022

Apothekers komen als eerstelijns zorgverleners in aanmerking voor kosteloos advies bij het verduurzamen van hun maatschappelijk vastgoed. Het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) heeft alle provincies eenmalig twee miljoen euro uitgekeerd voor een ontzorgingsprogramma. Zuid-Holland is een van de eerste provincies met zo’n ontzorgingsprogramma en organiseert een webinar hierover op 29 september aanstaande.

Ontzorgingsprogramma Maatschappelijk Vastgoed

Met het oog op CO2-reductiedoelstellingen uit het Klimaatakkoord is het van belang om de verduurzaming van maatschappelijk vastgoed op te schalen. Het ontzorgingsprogramma biedt eerstelijns zorgverleners de mogelijkheid om gebruik te maken van advies en ondersteuning op maat van een duurzaamheidscoach. Het ontzorgingsprogramma bestaat uit:

  • een nulmeting via een energiescan;
  • een stappenplan naar een CO2-neutraal gebouw;
  • een voorstel voor een financieringsconstructie om de eerste stappen te nemen;
  • en een voorstel voor een contract met aannemers en installateurs die deze stappen uitvoeren.

Op 29 september vindt een webinar plaats over het ontzorgingsprogramma. Apothekers in Zuid-Holland die willen deelnemen kunnen zich aanmelden via de website van De Eerstelijns.

Subsidieregeling duurzaam maatschappelijk vastgoed (DUMAVA)

In oktober verschijnt een nieuwe subsidieregeling, die mits voldaan aan voorwaarden, zorgverleners tegemoetkomt in de kosten om maatschappelijk vastgoed te verduurzamen. Bij vragen kunt u contact opnemen met DUMAVA voor een oriënterend adviesgesprek.

Meer informatie
Author: KNMP

De Koninklijke Nederlandse Maatschappij ter bevordering der Pharmacie (KNMP) is de beroeps- en brancheorganisatie van apothekers en behartigt zowel de belangen van haar leden als die van de farmacie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *