Apothekers informeren over coronavaccinatie in wijken met lage vaccinatiegraad

By | 12/11/2021

Apothekers in wijken van grote steden waar de vaccinatiegraad achterblijft worden gevraagd om informatiemateriaal over de coronavaccinatie te delen. Dat schrijft demissionair minister De Jonge (VWS) aan de Tweede Kamer in een stand van zakenbrief over het coronavirus.

Voorlichtingsactie

Deze apothekers ontvangen informatiemateriaal zoals posters. De voorlichtingsactie maakt onderdeel uit van de gesprekken die het ministerie van VWS voert met apothekers over hun bijdrage bij het verder verhogen van de vaccinatiegraad.

Vaccinatiegraad verhogen

De KNMP ondersteunt deze actie om de vaccinatiegraad te verhogen. Aan apotheken wordt gevraagd om informatiemateriaal te delen. De GGD-en zullen deze materialen rechtstreeks opsturen en/of delen met de apothekers. Deze materialen zullen ook digitaal ter beschikking worden gesteld door de KNMP.

Vragen en antwoorden over het coronavirus

Sinds de start van de coronapandemie stelt de KNMP pagina’s met vragen en antwoorden over het coronavirus en COVID-19-vaccin beschikbaar. Deze pagina’s worden continue geüpdatet. Voorts heeft de apothekersorganisatie publieksmaterialen rondom en over het coronavirus beschikbaar gesteld.

Meer informatie

Author: KNMP

De Koninklijke Nederlandse Maatschappij ter bevordering der Pharmacie (KNMP) is de beroeps- en brancheorganisatie van apothekers en behartigt zowel de belangen van haar leden als die van de farmacie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *