Apothekers gezocht voor redactieraad project MADAM

By | 02/10/2023

Radboud en Maastricht Universitair Medisch Centra en Lareb Moeders van Morgen zijn op zoek naar openbaar apothekers met een interesse in de medicamenteuze behandeling van zwangere vrouwen voor de redactieraad van project MADAM (Model-Aangepaste Doseringen voor Alle Moeders). Project MADAM richt zich op het opstellen van evidence-based doseringen voor zwangere vrouwen en hun ongeboren kind.

Zwangerschapsspecifieke doseeradviezen

Tijdens de zwangerschap verandert de manier waarop geneesmiddelen zich verdelen over het lichaam en worden uitgescheiden. Daarnaast moet de behandeling van de zwangere vrouw veilig zijn voor het ongeboren kind. Dit vraagt om zwangerschapsspecifieke doseeradviezen. Onderzoekers van het MADAM-project stellen voorlopige doseeradviezen op die de multidisciplinaire redactieraad vervolgens beoordeelt. Het doel van MADAM is om in de komende drie jaar voor tien veelgebruikte geneesmiddelen doseeradviezen op te stellen. Deze adviezen moeten voldoen aan de stand van wetenschap en praktijk en draagvlak hebben onder zorgverleners en zwangere vrouwen. De vastgestelde doseringen worden gepubliceerd op de website van Lareb Moeders van Morgen.

Redactieraad

De redactieraad komt drie keer per jaar bijeen om de voorlopige doseeradviezen te toetsen. In het eerste jaar ligt de nadruk op het verfijnen en vaststellen van het werkproces. Ook krijgen de leden van de redactieraad een training in vaardigheden die nodig zijn om de doseeradviezen en beschikbare literatuur te beoordelen, zoals het gebruik van informatie uit farmacokinetische modellen.

Meer informatie: projectmadam@radboudumc.nl. Aanmelden kan tot 10 november 2023.

Author: KNMP

De Koninklijke Nederlandse Maatschappij ter bevordering der Pharmacie (KNMP) is de beroeps- en brancheorganisatie van apothekers en behartigt zowel de belangen van haar leden als die van de farmacie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *