Apothekers gezocht voor klankbordgroep geneesmiddelentekorten en KNMP Farmanco

By | 11/10/2022

De KNMP is op zoek naar praktijkapothekers uit de openbare en ziekenhuisfarmacie om deel te nemen aan een nieuw op te richten klankbordgroep voor geneesmiddelentekorten en KNMP Farmanco. De klankbordgroep gaat in november 2022 van start en zal maandelijks online bijeenkomen.

KNMP Farmanco is voor nieuwe tekorten afhankelijk van meldingen uit de praktijk. Voor een vollediger Farmanco wil de KNMP geneesmiddelentekorten en knelpunten ophalen bij de apothekers. De knelpunten kunnen dienen als signalen die de KNMP afgeeft tijdens overleggen met diverse stakeholders. Daarnaast is er ruimte voor het geven van feedback op bestaande pagina’s om deze beter aan te laten sluiten bij de behoeftes vanuit de praktijk. Ook wil de KNMP verbeterpunten verzamelen voor de ontwikkeling van Farmanco.

KNMP Farmanco

Geneesmiddelentekorten zijn aan de orde van de dag. Met veel kunst- en vliegwerk slagen apothekers erin de patiënt te voorzien van geneesmiddelen, en beperken zo de impact. KNMP Farmanco ondersteunt apothekers hierbij. De website geeft aan welke geneesmiddelen niet beschikbaar zijn, wat de oorzaak is van het tekort, hoelang dit probleem gaat duren en welke oplossingen mogelijk zijn. Farmanco valt onder het Laboratorium der Nederlandse Apothekers (LNA) van de KNMP.

Interesse?

Het LNA zoekt circa vijftien apothekers voor de klankbordgroep. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Feyzullah Mermi, productspecialist LNA, via e-mailadres f.mermi@knmp.nl of telefoonnummer 070 37 37 220. Opgeven kan tot uiterlijk 31 oktober 2022.

Author: KNMP

De Koninklijke Nederlandse Maatschappij ter bevordering der Pharmacie (KNMP) is de beroeps- en brancheorganisatie van apothekers en behartigt zowel de belangen van haar leden als die van de farmacie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *