Apotheker wil inzicht in bewustzijn rondom medicijngebruik onder vrouwen

By | 06/11/2014

Apothekers willen beter inzicht krijgen in de kennis die vrouwen hebben over medicijngebruik, de werking tussen verschillende medicijnen en de bijwerkingen. Daarom houdt de brancheorganisatie voor apothekers, de KNMP, een peiling naar het gebruik van medicijnen en de bekendheid hiermee.

Daarnaast willen de apothekers meer bewustzijn creëren bij vrouwen over het gebruik van medicijnen naast elkaar en wat de apotheker kan doen als zorgverlener.

Via deze link kunnen vrouwen een vragenlijst invullen en ontvangen ze vervolgens meer informatie over onder andere de werking van medicijnen en veilig medicijngebruik. Op deze manier hopen de apothekers vrouwen het bewustzijn te vergroten over veilig medicijngebruik. Dit is nodig want jaarlijks zijn er onnodige ziekenhuisopnames en bezoeken aan artsen door verkeerd gebruik van medicijnen.

Vrouwen kunnen de peiling invullen tot en met 21 november 2014.

Author: KNMP

De Koninklijke Nederlandse Maatschappij ter bevordering der Pharmacie (KNMP) is de beroeps- en brancheorganisatie van apothekers en behartigt zowel de belangen van haar leden als die van de farmacie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *