Apotheker Evelyn Schuil-Vlassak in televisieprogramma ‘Later als ik groot ben’

By | 29/07/2021

Openbaar apotheker Evelyn Schuil-Vlassak laat in een aflevering van het televisieprogramma ‘Later als ik groot ben’ de 12-jarige Roella kennismaken met het apothekersvak.

De aflevering is op zaterdag 31 juli om 11.00 uur te zien op RTL 4 en wordt zondag 1 augustus om 09.00 uur herhaald. De uitzending draagt bij aan de bekendheid van het apothekersvak onder jonge kinderen en hun ouders.

Apotheek Ridderveld

In Apotheek Ridderveld in Alphen aan de Rijn mocht Roella onder begeleiding van apotheker Evelyn de geneesmiddelkluis vullen, de dosering controleren, recepten voor patiënten gereedmaken en een farmacogenetische test afnemen bij de presentator van het programma: Jochem van Gelder. Ook wil Roella weten waarom Evelyn apotheker is geworden.

“Ik vind het een ontzettend veelzijdig beroep. Ik weet nooit wat de dag gaat brengen, en ik ben altijd bezig met mensen, zoals patiënten, de dokter en het team van assistenten,” aldus Evelyn.

Door een dag in de apotheek mee te lopen kreeg Roella een goed beeld van wat de dagelijkse werkzaamheden van een apotheker inhouden. En op de vraag wat ze later wil worden als ze groot is, antwoordt Roella: “Ik wil gewoon apotheker worden.”

‘Later als ik groot ben’

In de programmareeks ‘Later als ik groot ben’ gaan kinderen tussen de 9 en 13 jaar op snuffelstage. Hier ondervinden zij of hun droombaan daadwerkelijk bij hen past.

De afleveringen zijn te zien op het YouTube-kanaal van ‘Later als ik groot ben’ en komen vervolgens voor een deel in een verkorte versie op televisie.

Author: KNMP

De Koninklijke Nederlandse Maatschappij ter bevordering der Pharmacie (KNMP) is de beroeps- en brancheorganisatie van apothekers en behartigt zowel de belangen van haar leden als die van de farmacie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *