Apotheekteamscholingen met StiPCO-subsidie vinden gretig aftrek

By | 03/12/2019

De ruim twintig apotheekteamscholingen met StiPCO-subsidie vinden gretig aftrek. Reeds 384 apotheekteams hebben kosteloos of tegen een kleine bijdrage nascholing gevolgd. Apotheekteams kunnen zich nog tot 1 september 2020 inschrijven voor een gesubsidieerde scholing.

StiPCO

Deze extra voorziening binnen StiPCO, het Stimuleringsprogramma Competentieontwikkeling Openbaar apothekers, verlaagt de financiële drempel voor apotheekteams om zich na te scholen op bijvoorbeeld communicatie of samenwerking.

De KNMP en het ministerie van VWS vinden het belangrijk dat niet alleen openbaar apothekers, maar ook apotheekmedewerkers gesubsidieerde nascholingen kunnen volgen omdat zij veel contact hebben met patiënten.

Studiegids

Een overzicht van de beschikbare teamscholingen staat in de StiPCO-studiegids. Apothekers kunnen hun team intekenen via de cursusaanbieder. Het overzicht wordt eind januari 2020 aangevuld met nieuwe teamscholingen.

StiPCO-subsidie

Author: KNMP

De Koninklijke Nederlandse Maatschappij ter bevordering der Pharmacie (KNMP) is de beroeps- en brancheorganisatie van apothekers en behartigt zowel de belangen van haar leden als die van de farmacie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *