Apotheek.nl scoort een 9.6 en wint voor de vierde keer op rij goud

By | 10/12/2021

Apotheek.nl scoort bij de verkiezing ‘Website van het Jaar’ een 9.6 en wint hiermee, net als in 2018, 2019 én 2020, de titel ‘Beste Website’ in de categorie Gezondheid.

Website van het Jaar

De award ‘Website van het Jaar‘ is de grootste online publieksprijs die jaarlijks wordt uitgereikt. Websites worden beoordeeld op inhoud, navigatie, ontwerp en aanbevelingsintentie. De ‘Beste Website’ is de site met de hoogste score op kwalitatieve kenmerken.

Nike Everaarts

Nike Everaarts, apotheker en coördinator van Apotheek.nl: “Apotheek.nl draait op kwaliteit. Als je voor Apotheek.nl kiest, weet je zeker dat de informatie actueel, juist en volledig is. Dat komt door de werkwijze van ons team: we baseren ons niet alleen op de bijsluiter, maar ook op wetenschappelijke richtlijnen, standaarden en onderzoek. Alle ruim 1100 medicijnteksten zijn geschreven en gecontroleerd door apothekers. De teksten worden dagelijks up-to-date gehouden en zijn afgestemd op de informatie in het Informatorium Medicamentorum (IM) en de Kennisbank. Zo is de informatie die de patient thuis leest, altijd in lijn met de informatie aan de apotheekbalie.”

“Maar inhoudelijke kwaliteit is niet onze enige troef”, vervolgt Everaarts. “Apotheek.nl blinkt uit in gebruiksvriendelijke vormgeving en begrijpelijke content, die we ‘gelaagd’ aanbieden. Dit betekent dat bezoekers – maandelijks zo’n 1.6 miljoen – op de site kunnen kiezen: sommigen lezen hun medicijninformatie via een korte opsomming; anderen gaan liever voor de volledige medicijntekst. Weer anderen bekijken liever een heldere video, waarin de apotheker uitleg geeft. We blijven innoveren, zodat Apotheek.nl begrijpelijke medicijninformatie biedt voor iedereen.”

Publieksmateriaal Apotheek.nl bestellen 

Author: KNMP

De Koninklijke Nederlandse Maatschappij ter bevordering der Pharmacie (KNMP) is de beroeps- en brancheorganisatie van apothekers en behartigt zowel de belangen van haar leden als die van de farmacie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *