Apotheek Jansen is de tweede apotheek die volgens IGZ voldoet aan de GDS-norm

By | 22/12/2016

Op 25 november 2016 is Apotheek Jansen uit Amersfoort met vlag en wimpel geslaagd voor de toetsing door de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) op de naleving van de GDS-norm. Apotheek Jansen is hiermee de tweede GDS-apotheek in Nederland die goedgekeurde rolmedicatie levert en daarmee hét voorbeeld van een apotheek die in een kleinere setting toch aan de Geneesmiddelen Distributie Systeem norm kan voldoen.

Jarenlange ervaring uit zich in kwaliteit
Apotheek Jansen levert al sinds 1996 rolmedicatie aan patiënten uit de regio en aan apotheken en zorginstellingen verspreid over heel Nederland. Anno 2016 draaien vijf machines in de apotheek in Amersfoort gepersonaliseerde medicatie uit voor gemiddeld 10.000 patiënten.

Apotheek Jansen Amersfoort

Apotheker en eigenaar Roel de Groot: “In de beginjaren was het echt pionieren omdat het nog volledig nieuw was in Nederland maar we hebben doorgezet vanuit de overtuiging dat de patiënt altijd centraal staat. Rolmedicatie is een extra service voor de patiënt die moeite heeft om zijn of haar medicatie te beheersen. In de loop van de afgelopen twintig jaren hebben wij ons Geneesmiddelen Distributie Systeem uitgebreid en de processen geperfectioneerd. Dat wij vorige maand bij de toetsing van de IGZ alle 37 aandachtspunten glansrijk behaald hebben, is de bekroning op ons werk. Onze jarenlange ervaring uit zich in de geleverde kwaliteit, ons complete documentatiesysteem en de toezichtrol van de apotheker. Complimenten kregen wij van de IGZ over het feit dat wij in al die jaren nog nooit een recall op geneesmiddelen hebben moeten uitvoeren. Onze documenten worden door de IGZ op hun verzoek gebruikt als benchmark voor de toetsing van andere GDS-apotheken. Op 1 mei 2017 moeten alle GDS-apotheken voldoen aan de GDS-norm en ons doel is om andere GDS-apotheken de komende periode te helpen bij deze toetsing. Ik stel daartoe graag mijn kennis, ervaring en ons Handboek inclusief Validatiemasterplan en Validatierapporten voor de machines, software en schoonmaak beschikbaar”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *