Anoro® vanaf 1 december 2014 beschikbaar en vergoed

By | 01/12/2014

Anoro InhalerGSK introduceert het nieuwe geneesmiddel Anoro (umeclidinium/vilanterol), een combinatiebehandeling van twee bronchusverwijders[1]. Hierdoor krijgt de patiënt meer lucht[1,2,3]. Meer lucht betekent dat de benauwde patiënt met COPD actiever kan zijn gedurende de dag. Behandeling met Anoro is eenvoudig voor de patiënt: 24 uur werkzaam, eenmaal daags inhaleren, met een gebruiksvriendelijke inhalator[1].

“Veel COPD–patiënten hebben last van kortademigheid waardoor ze een minder actief leven kunnen leiden. Deze patiënten hebben het heel benauwd. Vanaf vandaag kan Anoro deze patiënten helpen” , aldus Rudolf van Olden, medisch directeur GSK.

Voor iedere aandoening de juiste medicatie
In mei van dit jaar heeft GSK Relvar® (combinatiebehandeling van fluticasonfuroaat en vilanterol) geïntroduceerd voor patiënten met astma of COPD. Zowel Relvar als Anoro worden geïnhaleerd middels de multi–dose poederinhalator de Ellipta®. De Ellipta is een gebruiksvriendelijke inhalator: vereist weinig handelingen (openen, inhaleren en weer dicht) en draagt bij aan correct gebruik.

Met Anoro en Relvar komt GSK tegemoet aan de belofte om binnen afzienbare tijd een reeks aan nieuwe innovatieve respiratoire geneesmiddelen op de markt te brengen die zorgverleners in staat stelt om vele patiënten met astma of COPD de optimale behandeling te bieden.

[1] SmPC Anoro, GSK 2014
[2] Donohue JF et al., Respir Med 2013;107:1538
[3] Decramer M et al., Lancet Respir Med 2014;2:472

Author: GlaxoSmithKline

GlaxoSmithKline (GSK) is een internationaal healthcare bedrijf met een missie: we willen mensen in staat stellen een actiever leven te leiden, zich beter te voelen en langer te leven. We leveren innovaties die waardevol zijn voor de maatschappij. De vaccins, geneesmiddelen en gezondheidsproducten voor consumenten die we onderzoeken en ontwikkelen kunnen de gezondheid en het welzijn van mensen verbeteren, en ze uiteindelijk helpen om een rijk leven te leiden en bij te dragen aan de welvaart van de gemeenschap waar ze deel van uitmaken.

4 thoughts on “Anoro® vanaf 1 december 2014 beschikbaar en vergoed

 1. Bert Albronda

  Waarom noemen dit een Geneesmiddelen , Het Geneest COPD niet Ook Glaxo Smith Cline Heeft al miljarden boetes opgelegd gekregen , Voor het marketen val levensbedreigedde medicatie en ook voor het omkopen van Artsen, Zie Ook Criminal investigations

 2. Mickers

  Ik heb copd en gebruik Anoro. Ik merk geen verschil of ik nou wel of geen Anoro inneem. Wel loop of zwem ik iedere dag een uur. Moet ik toch het medicijn inblijven nemen als ik geen verschil merk?

 3. Lea

  Aan het eind va het aantal dosissen (30) lijkt de werking achteruit te gaan. Iemand daar nog meer last van?
  Ik krijg volgens mij ook minder medicijn binnen waardoor ik snachts weer benauwd wakker word.

 4. j.batenburg

  Gebruik al langere tijd per dag ‘s-ochtends 1 ventoline, 1 seretide 25/250 + 1 flixotide 250 daarna ‘s-avonds zelfde dosis.
  Eind mei 2018 overgegaan op Laventair hier genaamd Anoro — veel verschil merkte ik niet (misschien iets beter ja) –
  eind juni terug in Nederland kreeg ik meer last en ben na een dag of 10 weer terug gegaan naar seretide etc.
  Ben meer benieuwd naar de kennelijk nieuwe middellen zoals nucaia cq mepolizumab en natuurlijk het nieuwe middel waaraan het Radboud werkt maar vermoed dat ik dat niet zal redden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *