Amsterdam UMC opent Imaging Center

By | 30/10/2019

Op 23 september 2019 heeft het Amsterdam UMC Imaging Center haar deuren geopend voor de eerste patiënten. Het is een voor Nederland en Europa uniek Center waar de meest innovatieve beeldvormende medische technieken samenkomen voor gezondheidszorg en wetenschappelijk onderzoek. Er zijn de nieuwste technieken op het gebied van het stellen van diagnoses.

Juiste behandeling op het juiste moment

Dit geeft radiologen en artsen de mogelijkheid om beter de anatomische structuren en de fysiologische, metabole en moleculaire processen van het menselijk lichaam te onderzoeken. Zo kunnen zij de juiste behandeling voor de patiënt op het juiste moment geven.

Laboratorium

Ook uniek is het laboratorium. Hier wordt medisch en farmaceutisch onderzoek gedaan dat onder meer bijdraagt aan het verminderen van de kosten van medicijnontwikkeling en behandeling doelgerichter maakt.

Imaging Center

De goed ingerichte en toegeruste radio-farmaceutische productieomgeving maakt de productie van medische isotopen mogelijk. Hier heeft de hele medische wereld baat bij; er worden unieke isotopen gemaakt die door het hele land geleverd worden.

Amsterdam UMC Imaging Center is de enige plek ter wereld waar productie, behandeling en onderzoek in één centrum zijn samengebracht.

Het Imaging Center maakt het mogelijk voor patiënten met kanker, verstoringen in het immuunsysteem, neurologische of cardiovasculaire ziekten, om op slechts één locatie alle noodzakelijke medische beeldvorming te krijgen.

Author: Amsterdam UMC

AMC en VUmc bundelen de krachten en gaan sinds medio 2018 verder als Amsterdam UMC. Samen bouwen we aan een samenleving waarin patiënten worden genezen en ziekten worden voorkomen, vooral wanneer de aandoening bijzonder is en de behandeling complex. Samen leiden we de beste artsen en verpleegkundigen op. Samen doen we internationaal mee aan de top van het wetenschappelijk onderzoek en samen maken wij medische doorbraken beschikbaar voor zo veel mogelijk mensen. Samen reiken we de hand aan Amsterdam en omstreken en aan iedereen die met ons gezond leven wil bevorderen en hoge kwaliteit van zorg wil leveren. Samen kunnen we dat zo veel beter dan alleen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *