Amsterdam’s eerste Pillenpin aan de Ring

Een uitkomst voor heel Amsterdam, veilig, 24 uur per dag beschikbaar en direct aan de Ring A10. Het Medisch Centrum Mediport in Bos en Lommer is voorzien van een moderne apotheek die, doormiddel van een Pillen-pin-automaat gekoppeld aan een robot, iedere werkende Amsterdammer van zijn medicatie kan voorzien. Amsterdam’s eerste pin-automaat waar pillen en andere apotheek producten kunnen worden gehaald.

Betere kwaliteit van zorg
Apotheker Youssef Belmahi: “Het is eigenlijk gek dat er in heel Amsterdam nog geen mogelijkheid bestond om apotheek producten te halen buiten sluitingstijd op het moment dat de patient dit nodig heeft.” Niet alleen de bewoners van Bos en Lommer zullen straks het gemak gaan ondervinden van de Pillenpin, door de ligging aan de afslag S-104 hoeft menig Amsterdammer zich geen zorgen meer te maken om te laat te komen voor het afhalen van medicatie als die in de file staat.

Ruim 60% van de inwoners van Bos en Lommer is van allochtone afkomst en dus is de automaat voorzien van instructie in verschillende talen. Belmahi:”Arabisch en Turks wordt nog aan gewerkt, maar dat is een kwestie van tijd” De vier huisartsen die in medisch centrum mediport hun praktijk gaan uitoefenen omarmen het idee van de apotheker. “De komende twee jaar verandert er meer dan de afgelopen 20 jaar, wij zijn daarop voorbereid”, aldus één van de trotse huisartsen”.

Ketendenken dat is overgewaaid uit het buitenland
Ronne Aarts (Rowa):”De Visavia is een product dat al enig tijd in het buitenland (DK, GB, DE, SL, I) in gebruik is en is via transporttechniek direct met de Rowa verbonden. Dit maakt de Visavia de meest betrouwbare en veelzijdige uitgiftesysteem voor buiten openeningstijden. Dit is al weer de 47ste Visavia”

One thought on “Amsterdam’s eerste Pillenpin aan de Ring

 1. Truus Baaij

  Geachte heer/mevrouw,

  Ah, Amsterdams eerste Pillenpin aan de Ring! Het gemak dient de druk bezette (chronische)patiënt.
  Ben overigens bijzonder belangstellend naar de opvattingen binnen de KNMP over dergelijke, verondersteld, patiëntvriendelijke ontwikkelingen.De besluitvorming rondom het plaatsen van Pillenpinnen.Uitsluitend en alleen in handen van apothekers?

  Mbt zowel gegarandeerde veiligheid van patiënten als gegarandeerd veilige medicatieuitgifte door robots:het dunkt mij dat in beide gevallen,apothekers, mocht het onverhoopt misgaan, hiervoor in rechte aansprakelijk gesteld kunnen worden. Kan en mag ik overigens aannemen dat medicatierobots op termijn niet het werk van apothekersassistenten gaan overnemen?

  In afwachting van uw reactie,
  Vriendelijke groet,

  Truus Baaij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *