Alphega apotheek Zorgmakelaar opnieuw eerste

By | 25/07/2018

De Alphega apotheek Zorgmakelaar, die onder meer voor Alphega apotheken, Boots apotheken en Alcura apotheek de zorgovereenkomsten met de zorgverzekeraars afsluit, is er wederom in geslaagd om als eerste met een zorgverzekeraar een contract af te sluiten.

Zorgovereenkomst

Het gaat om een driejarig contract, voor 2019, 2020 en 2021, met Menzis Zorgverzekeraar. Ook de afgelopen drie jaar was Alphega apotheek Zorgmakelaar de eerste in de markt die een afgesloten contract met een zorgverzekeraar kon melden. Door de overeenstemming met Menzis wordt de toegankelijkheid van de farmaceutische zorg voor de klanten van Alphega, Boots en Alcura apotheken ook de komende 3 jaar geborgd.

Meer ruimte voor zorg

Al jaren wordt gesproken over de zorg verlenende rol van apotheken. Met dit contract wordt een belangrijke stap gezet naar het belonen van de farmaceutische zorg en het loskoppelen van farmaceutische patiëntenzorg en distributie van geneesmiddelen. Menzis en de Alphega apotheek Zorgmakelaar geven hiermee concrete invulling aan de gedeelde visie om apotheken te betalen voor zorg.

Alphega apotheek Zorgmakelaar

De Alphega apotheek Zorgmakelaar onderhandelt met zorgverzekeraars over zorgcontracten voor apothekers. In een zorgcontract worden vergoedingen afgesproken voor zorgtaken die voor klanten van een zorgverzekeraar worden uitgevoerd. De aangesloten apotheken kunnen vervolgens zelf bepalen of zij toetreden tot de gemaakte afspraken.

Daarmee profiteren apothekers, zorgverzekeraars en patiënten van de kracht en de kennis van het collectief. Steeds meer zelfstandige apothekers maken gebruik van een Zorgmakelaar.

Lees meer op www.alphega-apotheek.nl/zorgmakelaar.

Author: Alphega Apotheek

Alphega apotheek is een toonaangevend Europees netwerk van zelfstandige apothekers. Sinds de oprichting in 2001 is Alphega Pharmacy uitgegroeid tot een netwerk van 6.000 zelfstandige apotheken in negen landen: Tsjechië, Frankrijk, Italië, Spanje, Nederland, Duitsland, het VK, Turkije en Roemenië. Alphega Apotheek is een onderdeel van Alliance Healthcare Nederland. Dit bedrijf is onderdeel van de Pharmaceutical Wholesale Division van Walgreens Boots Alliance.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *