Alphega apotheek Zorgmakelaar en Menzis investeren in therapietrouw

By | 10/09/2015

De Alphega apotheek Zorgmakelaar is op maandag 7 september 2015, als eerste onderhandelaar in de markt, tot overeenstemming gekomen met Menzis over de farmaceutische zorg. Belangrijk thema in de overeenkomst is therapietrouw.

Verzekerden van Menzis kunnen door deze afspraken ook in 2016 en 2017 blijven rekenen op farmaceutische zorg bij de Boots apotheken, de Alcura apotheek én bij de zelfstandige Alphega apotheken, wanneer die ervoor kiezen ook met deze overeenkomst mee te doen. De Alphega apotheek Zorgmakelaar heeft, naast Menzis, ook overeenstemming bereikt met VGZ, De Friesland en Zilveren Kruis.

Therapietrouw
Menzis en de bij de Alphega apotheek Zorgmakelaar aangesloten apotheken, die kiezen tot deze afspraken toe te treden, starten met een programma om de ‘therapietrouw’ voor patiënten met astma/ COPD te verbeteren. Therapietrouw betekent dat patiënten hun medicijnen op de juiste manier en het juiste moment innemen. Dit programma is met name gericht op jongeren. Het is de eerste keer dat Menzis deze zorg voor haar patiënten inkoopt bij de apotheek.

In de tweejarige overeenkomst zijn ook afspraken gemaakt over de Medisch Farmaceutische Beslisregels, waaronder het ‘doelmatigheidsprogramma’. Met het doelmatigheidsprogramma wordt ervoor gezorgd dat de verstrekte medicatie bijdraagt aan de realisatie van het beoogde doel en de kosten in verhouding staan tot de opbrengsten.

Author: Alphega Apotheek

Alphega apotheek is een toonaangevend Europees netwerk van zelfstandige apothekers. Sinds de oprichting in 2001 is Alphega Pharmacy uitgegroeid tot een netwerk van 6.000 zelfstandige apotheken in negen landen: Tsjechië, Frankrijk, Italië, Spanje, Nederland, Duitsland, het VK, Turkije en Roemenië. Alphega Apotheek is een onderdeel van Alliance Healthcare Nederland. Dit bedrijf is onderdeel van de Pharmaceutical Wholesale Division van Walgreens Boots Alliance.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *