AGM-bijeenkomst 22 mei: ‘Geneesmiddelenproductie naar Europa: uitdagingen en kansen’

By | 29/04/2024

De commissie Apotheker Geneesmiddel & Maatschappij (AGM) houdt op woensdag 22 mei 2024 een fysieke bijeenkomst met als thema ‘Geneesmiddelenproductie naar Europa: uitdagingen en kansen’. De sessie vindt plaats van 16.00 tot 19.00 uur in de Jaarbeurs MeetUp in Utrecht en is enkel toegankelijk voor KNMP-leden.

Geneesmiddelenproductie naar Europa

De discussie over het terughalen van geneesmiddelenproductie naar Europa is een belangrijk onderdeel van het maatschappelijk debat over geneesmiddelentekorten. Veel professionals, waaronder apothekers, maar ook geïnteresseerden buiten de farmacie, buigen zich over de haalbaarheid en implicaties van zo’n verschuiving. Wat betekent het daadwerkelijk om de geneesmiddelenproductie in Europa uit te breiden?

De commissie AGM wil dit complexe onderwerp tijdens de AGM-bijeenkomst vanuit diverse hoeken belichten. Aan de hand van deskundige sprekers en interactieve discussies vindt een verkenning plaats naar:

  • De huidige staat en toekomst van geneesmiddelenproductie in Nederland en de Europese Unie (EU).
  • De veranderingen, uitdagingen, en kansen binnen dit landschap.
  • Overheidsinitiatieven en wetgevingsherzieningen met betrekking tot geneesmiddelenproductie in Europa.

Deze bijeenkomst biedt een platform om dieper in te gaan op de mogelijkheden voor het versterken van onze nationale en Europese farmaceutische productiecapaciteit.

Aanmelden

Alle leden zijn van harte uitgenodigd om deel te nemen. Na afloop is er gelegenheid om onder het genot van een drankje en buffet nader kennis te maken en te netwerken. Aanmelden kan tot en met 21 mei. Er is accreditatie aangevraagd.

Author: KNMP

De Koninklijke Nederlandse Maatschappij ter bevordering der Pharmacie (KNMP) is de beroeps- en brancheorganisatie van apothekers en behartigt zowel de belangen van haar leden als die van de farmacie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *