Aflevering alternatieven voor ‘Nifedipine 5 mg capsules’ tijdelijk toegestaan

In verband met een tekort van ‘Nifedipine CF 5 mg, capsules (RVG 15869)’ mogen fabrikanten, groothandelaren en apotheekhoudenden tijdelijk alternatieven, afkomstig uit andere lidstaten of, indien commercieel niet beschikbaar in andere lidstaten, uit het Verenigd Koninkrijk of uit één van de MRA-landen (Australië, Canada, Israël, Japan, Nieuw-Zeeland, Zwitserland of de Verenigde Staten) afleveren aan artsen. Partijen hoeven geen individuele toestemming vooraf te vragen bij de inspectie en ook geen artsenverklaringenadministratie bij te houden. 

Nifedipine CF 5 mg, capsules

Het gaat alleen om alternatieven met dezelfde stof, sterkte en toedieningsvorm voor:

  • Nifedipine CF 5 mg, capsules (RVG 15869)

Toestemming is tijdelijk

De betrokken handelsvergunninghouder heeft aangegeven dat het nog onvoldoende duidelijk is wanneer Nifedipine CF 5 mg, capsules (RVG 15869) weer voldoende voorradig zal zijn voor groothandelaren of apothekers om in de behoeften van patiënten te kunnen voorzien. De toestemming is daarom vooralsnog afgegeven tot en met 23 december 2022.

Zie voor meer informatie en voorwaarden: Staatscourant 2022, 26503 | Overheid.nl > Officiële bekendmakingen (officielebekendmakingen.nl) 

Author: Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd

De Inspectie voor de Gezondheidszorg en Jeugd houdt toezicht op de kwaliteit, veiligheid en toegankelijkheid van de gezondheidszorg en de jeugdzorg. Op 1 oktober 2017 zijn de Inspectie voor de Gezondheidszorg en de Inspectie Jeugdzorg gefuseerd tot de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *