Add-on geneesmiddelen

Add-on geneesmiddelen zijn geneesmiddelen die apart van de behandeling (dus naast het DBC-zorgproduct) in rekening kunnen worden gebracht.

Deze geneesmiddelen staan in de NZa Prestatie en tarieventabel add-on geneesmiddelen, ook wel de ‘add-on geneesmiddelenlijst’ genoemd. Klik hier voor de NZa Prestatie- en tarieventabel met goedgekeurde add-on geneesmiddelen die u apart kunt declareren.

Van 2012 tot en met 2014 konden add-on prestaties worden aangevraagd voor combinaties van stofnamen en indicaties die gemiddeld meer dan € 10.000 per patiënt per jaar kosten.

Vanaf 2015 kunnen ook minder dure geneesmiddelen op deze lijst komen. Zorgaanbieders en verzekeraars kunnen hiervoor een verzoek indienen, als zij vinden dat het niet mogelijk is om een bepaald geneesmiddel uit het tarief van een DBC-zorgproduct te bekostigen.

Prestatie-en tarieventabel
Hier vindt u de NZa Prestatie- en tarieventabel met goedgekeurde add-on geneesmiddelen, die u apart kunt declareren.

Wijzigingsaanvragen
Binnenkort kun je hier doorklikken naar een overzicht van de besluiten van de NZa over wijzigingsaanvragen add-on geneesmiddelen.

Veelgestelde vragen
Hier kunt u rechtstreeks door naar de veelgestelde vragen over add-on geneesmiddelen.

Author: Nederlandse Zorgautoriteit

Wat kost een behandeling bij de tandarts of een bezoek aan de huisarts? En wie controleert of zorgaanbieders en zorgverzekeraars zich aan de wet houden? In Nederland is er een organisatie die tarieven in de zorg vaststelt en toezicht houdt op zorgaanbieders en zorgverzekeraars. Dat is de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa).

One thought on “Add-on geneesmiddelen

  1. Henk Verweij

    Ik heb op dit moment een discussie met de MC Groep te Lelystad over de vergoeding van een XIAPEX injectie (genoemd in add on lijst geneesmiddelen als Collagenase clostridium histolyticum) ter behandeling van een contractuur van Dupuytren (linker pink). Alhoewel de OHRA aangeeft dat deze injectie vergoed kan worden geeft het ziekenhuis aan dat zij dit niet kunnen vergoeden. Ik kan niet anders concluderen dan datt ik recht op deze injectie.
    Graag uw advies in deze.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *