Achmea ondersteunt apothekers bij ontwikkelen medicijnen

By | 22/07/2014

Achmea gaat apothekers en artsen die zelf medicijnen ontwikkelen ondersteunen. De zorgverzekeraar gebruikt hiervoor geld uit een innovatiefonds. Door ziekenhuizen gezamenlijk medicijnen te laten inkopen, besparen zij geld dat voor ontwikkeling van nieuwe medicijnen kan worden ingezet.

Uitzending: NCRV, Altijd Wat, dinsdag 22 juli, 21:10 uur op Nederland 2

“Dit is één van de initiatieven waar we nu mee bezig zijn. We hebben met ziekenhuizen, dat zijn er inmiddels zo’n 40 die geïnteresseerd zijn om mee te doen, afgesproken een deel van de besparingen te steken in onderzoek naar dit soort mooie ontwikkelingen”, zegt Peter de Braal, manager Farmacie van Achmea.

De verzekeraar is betrokken bij de ontwikkeling van Rhemium 188, een middel dat pijn bestrijdt bij uitgezaaide prostaatkanker. Rhemium 188 is ontwikkeld en wordt geproduceerd door artsen en apothekers van het Meander Medisch Centrum in Amersfoort. Volgens Achmea is het middel 30.000 euro goedkoper dan het commerciële alternatief.

Author: NCRV

De Nederlandse Christelijke Radio-Vereniging (NCRV) is een Nederlandse publieke omroepvereniging. De NCRV, opgericht in 1924 en daarmee de oudste omroep van Nederland, is protestants-christelijk van signatuur. De NCRV werkt sinds 2011 met de KRO aan een fusie van de twee omroepen in 2016.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *