Aanspraak op vergoeding van ORALGEN® producten in hoger beroep bevestigd

Biofarmaceutische onderneming Fornix BioSciences N.V. (Euronext Amsterdam: AFORBI) maakt bekend dat het Gerechtshof te Den Haag vandaag heeft bepaald dat de Staat der Nederlanden de vergoeding voor de allergeenproducten Oralgen® Pollen (Oralgen® Graspollen en Oralgen® Boompollen) en Oralgen® Mijten dient voort te zetten tot 1 juli 2012, of zoveel eerder als onherroepelijk op de registratieaanvragen voor deze producten en de daaropvolgende aanvragen tot opname in het Geneesmiddelenvergoedingssysteem (GVS) is beslist.

Aanleiding voor het arrest van het Gerechtshof was het door de Staat der Nederlanden aangetekende beroep tegen het vonnis van de Voorzieningenrechter van de Rechtbank te Den Haag van 29 juni jl waarbij werd bepaald dat patiënten aanspraak kunnen blijven maken op de vergoeding van de allergeenproducten Oralgen® Pollen (Oralgen® Graspollen Oralgen® Boompollen) en Oralgen® Mijten totdat onherroepelijk op de registratieaanvragen voor die producten en de daaropvolgende aanvragen tot opname in het GVS is beslist.

Het arrest van het Gerechtshof bevestigt grotendeels het vonnis in kort geding. De Staat wordt opgedragen de vergoeding voor de producten Oralgen® Pollen en Oralgen® Mijten voort te doen zetten tot 1 juli 2012, danwel, indien dat eerder is, totdat onherroepelijk op de registratieaanvragen voor de producten is beslist en, bij registratie, totdat op de aanvragen tot opname in het GVS is beslist.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *