85% apotheekhoudenden vult IGJ-vragenlijst FMD in

By | 22/03/2021

85% van de apotheekhoudenden vult op verzoek van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) een vragenlijst over de FMD in. Dat blijkt uit een terugkoppeling van IGJ, waarin zij aangeeft tevreden te zijn met de hoge respons. Voorts kondigt IGJ aan nader te gaan onderzoeken waarom 15% van de apotheekhoudenden de lijst niet heeft ingevuld.

Aangekondigde bezoeken

Vanaf april start IGJ met de eerder aangekondigde bezoeken aan een twintigtal apotheekhoudenden. Dat gebeurt in het kader van een oriënterend onderzoek naar een mix van apotheekhoudenden die goed en minder goed scannen. Dit onderzoek moet een beeld opleveren van de mate van implementatie van de FMD. In de aanloop daarnaartoe voert IGJ volgende week een pilot uit bij enkele apotheekhoudenden.

Verplichtingen voor apotheekhoudenden

Apotheekhoudenden kunnen de website van IGJ raadplegen over de verplichtingen voor apotheekhoudenden vanuit de FMD. Ook kunnen zij gebruikmaken van het stappenplan voor de implementatie van de FMD en de werkinstructie bij een mogelijke vervalsing.

Author: KNMP

De Koninklijke Nederlandse Maatschappij ter bevordering der Pharmacie (KNMP) is de beroeps- en brancheorganisatie van apothekers en behartigt zowel de belangen van haar leden als die van de farmacie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *