18 maart: online bijeenkomst over voorschrijvend apotheker

By | 04/02/2021

De KNMP en NVZA organiseren op 18 maart een online bijeenkomst met als titel ‘Voorschrijvend apotheker: de toekomst voor Nederlandse apothekers?’. Apothekers en artsen worden gevraagd zich bij voorkeur als duo in te schrijven voor dit evenement.

Voorschrijfbevoegdheid door de apotheker

De NVZA/KNMP-werkgroep is bezig met een verkenning van de voorschrijfbevoegdheid door de apotheker. In Engeland hebben apothekers voorschrijfbevoegdheid. Kan de apotheker in Nederland nog meer voor de patiënt betekenen als hij, in navolging van het succesvolle voorbeeld uit Engeland, ook gaat voorschrijven? Of is dit het exclusieve domein van de arts en voegt dit in de Nederlandse situatie geen waarde toe?

Bijeenkomst

De bijeenkomst is onder leiding van Rob Moss (ziekenhuisapotheker) en duurt van 19.00 tot 22.00 uur. Esther Wong, prijswinnend voorschrijvend apotheker uit Londen, zal als inspiratiebron dienen. Ook komt een aantal praktijkvoorbeelden uit Nederland aan bod.

Accreditatie

Het evenement is kosteloos en voor drie punten geaccrediteerd. De voorkeur gaat uit naar een inschrijving per koppel. Apothekers kunnen zich individueel aanmelden, maar zullen alleen benaderd worden als er plaatsen over zijn. Voor een individuele inschrijving kunnen apothekers ‘n.v.t.’ invullen bij de vragen over de huisarts.

Aanmelden

Author: KNMP

De Koninklijke Nederlandse Maatschappij ter bevordering der Pharmacie (KNMP) is de beroeps- en brancheorganisatie van apothekers en behartigt zowel de belangen van haar leden als die van de farmacie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *