Trulicity nieuwe behandeloptie voor volwassenen met diabetes type 2

By | 29/05/2015

Trulicity pen LillyLilly Nederland introduceert Trulicity® (dulaglutide) voor volwassenen met diabetes type 2 voor de verbetering van de glucoseregulatie. Trulicity laat naast een significante daling van het HbA1c , een daling van het gewicht zien.

Trulicity pen
De pen is ontwikkeld in nauwe samenwerking met patiënten en heeft enkele zeer gebruiksvriendelijke eigenschappen. De patiënt hoeft het geneesmiddel maar één keer per week te injecteren, onafhankelijk van de maaltijd. De pen is direct klaar voor gebruik en hoeft niet ontlucht te worden en de naald is al bevestigd en veilig verborgen.

Glucoseregulatie
Trulicity is geïndiceerd bij volwassenen met diabetes type 2 voor verbetering van de glucoseregulatie als:

· Adjuvante therapie
Wanneer in combinatie met andere glucose verlagende geneesmiddelen, waaronder insuline, deze samen met dieet en lichaamsbeweging onvoldoende glucoseregulatie geven.

· Monotherapie
Wanneer dieet en lichaamsbeweging alleen onvoldoende glucoseregulatie geven bij patiënten voor wie gebruik van metformine onwenselijk wordt geacht vanwege intolerantie of contra-indicaties.

Over de dosering
Trulicity 1,5 mg wordt aanbevolen voor patiënten die het geneesmiddel in combinatie met andere bloedglucose verlagende geneesmiddelen gebruiken en is vergoed conform de huidige vergoedingscriteria van de GLP-1 RA klasse. In tegenstelling tot de andere beschikbare GLP-1RA behoeft Trulicity niet te worden getitreerd. Mensen kunnen vanaf de aanvang van de therapie starten met de Trulicity 1,5 mg dosering. De Trulicity 0,75 mg dosering wordt aanbevolen voor hen die het als monotherapie gebruiken.

Voor mogelijk kwetsbare populaties, bijvoorbeeld patiënten ≥ 75 jaar, kan 0,75 mg eenmaal per week als aanvangsdosering worden overwogen. Bij deze laatste versie van 0,75 mg dient rekening te worden gehouden met een bijbetaling door de patiënt.

Meer informatie
– Trulicity 0.75mg® (dulaglutide) – bijsluiter
– Trulicity 0.75mg® (dulaglutide) – 1b-tekst

– Trulicity 1.5mg® (dulaglutide) – bijsluiter
– Trulicity 1.5mg® (dulaglutide) – 1b-tekst
– Trulicity 1.5mg® (dulaglutide) – Instructievideo

Eli Lilly
Author: Eli Lilly

Eli Lilly and Company is een internationaal farmaceutisch bedrijf gespecialiseerd in de ontwikkeling van innovatieve geneesmiddelen die vaak behoren tot de beste of de eerste in hun klasse en die patiënten in staat kunnen stellen om langer, gezonder en actiever te leven. Zo hebben we in de loop der jaren een bijzondere medische expertise kunnen opbouwen o.a. op het gebied van depressie, psychische gezondheid, diabetes, hart- en vaatziekten, oncologie, osteoporose en erectiestoornissen.

10 thoughts on “Trulicity nieuwe behandeloptie voor volwassenen met diabetes type 2

 1. Jeanine Bossinade- van Loef

  Ik gebruik 4 tabletten metformine, spuit 26 eenheden Lantus en spuit 1.2 Victoza. Wanneer ik de Victoza ga omruilen met Trulicity wordt dit dan vergoedt ? Met vriendelijke groeten Jeanine Bossinade

 2. Petra

  Jammer, machtiging gekregen van internist met recept, maar de eigenbijdrage per doosje is zo hoog, dat ik er van af moet zien. Lijkt me een ideaal middel. Bij de diabetes verpleegkundige al alles doorgenomen en ik ben erg enthousiast, maar als je de hoofdprijs moet betalen dan is het eigenlijk geen optie.

 3. Tineke

  Ik gebruik sinds 7 weken Trulicity, al 7 kilo afgevallen, mooie bloedwaardes en geen bijverschijnselen behalve een snel vol gevoel na het eten. maar dat maakt de gewichts afname wel weer goed.
  ik hoef niets bij te betalen.

 4. Peter de Koning

  Ik ga morgen er mee beginnen. Moet wel betalen bij de apotheek. Maar kan het weer declareren bij de verzekeraar. Die zou het gewoon vergoeden.

 5. Anita van Beek

  Ik gebruik sinds 12 weken de trulicity, ben nu 6 kilo afgevallen. De 1,5 mg was om te beginnen voor mij te zwaar ik heb veel last gehad van overgeven en diarree. Heb toen de 0,75 mg gekregen en ben na 8 weken weer terug naar de 1,5 mg. Ik slik daarbij nog wel 4×500 metformine en 1x 4 mg glimipiride. Voor beide heb ik bij moeten betalen. Voor de 1,5 mg € 54,00 maar die kan ik via mijn aanvullende verzekering weer terug krijgen. Ook was mijn eigen risico nog niet op dus moest ik ook nog eens € 58,00 voor de eerste pennen betalen. Moet volgende week terug naar de internist, hoop dat mijn waarden gedaald zijn.

 6. Jan

  Ik gebruik het nu 5 weken, ben 5 kilo afgevallen maar Let ondertussen nog beter op wat ik eet, meer fruit maar niet de suikerrijke, 0 alcohol en 0 suiker. Mijn bloedwaardes zijn nog nooit zo goed en stabiel geweest. En ik doe wel ook meer moeite om meer te bewegen zonder extreme inspanningen , voorlopig krijg ik het volledig gratis, of dat blijft duren of wat later bijdrage zal zijn weet ik niet

 7. Gabriël Van Eeckhoutte

  Ik gebruik Trulicity 1.5mg nu sinds juli 2016 omdat mijn suiker niet onder controle was ondanks medicatie van 3 x metformax 500 en 3 x glyclazide Mylan. Sinds het gebruik van trulicity is de medicatie van glyclazide verminderd met 1/2 s’middags. Voor het ogenblik zijn de bloedanalyses zeer goed en de suiker zeer goed onder controle. 5 kg gewicht verloren, en geen bijwerkingen van de medicatie.
  Voor mij is Trulicity super en het is gratis .(althans voor mij)

 8. lia

  goede morgen,ik gebruik trucility een week ben zeer ongeduldig,
  Ik gebruik 75 lantus en twee metformine van 1000, nuchter waardes s nachts 8 en morgens 11.
  wat ik wel vind dat het ff pijn doet het prikken? klopt dat ?
  vr.groet

 9. Jan huberts

  Klopt, ik spuit in bovenbeen, druk goed aan en spuit. Soms even gevoelig.
  Maar heb als ik spuit eraf haal ,wel druppel bloed en vloeistof op prik plek.

 10. Jan huberts

  Vreemd is ,gebuik nu androgel erbij, en bliedsuikers stijgen. Te hoog 10/11 tot ongeveer 16 uur daarna laag.
  Denk wisselwerking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *