Anoro® vanaf 1 december 2014 beschikbaar en vergoed

By | 01/12/2014

Anoro InhalerGSK introduceert het nieuwe geneesmiddel Anoro (umeclidinium/vilanterol), een combinatiebehandeling van twee bronchusverwijders[1]. Hierdoor krijgt de patiënt meer lucht[1,2,3]. Meer lucht betekent dat de benauwde patiënt met COPD actiever kan zijn gedurende de dag. Behandeling met Anoro is eenvoudig voor de patiënt: 24 uur werkzaam, eenmaal daags inhaleren, met een gebruiksvriendelijke inhalator[1].

“Veel COPD–patiënten hebben last van kortademigheid waardoor ze een minder actief leven kunnen leiden. Deze patiënten hebben het heel benauwd. Vanaf vandaag kan Anoro deze patiënten helpen” , aldus Rudolf van Olden, medisch directeur GSK.

Voor iedere aandoening de juiste medicatie
In mei van dit jaar heeft GSK Relvar® (combinatiebehandeling van fluticasonfuroaat en vilanterol) geïntroduceerd voor patiënten met astma of COPD. Zowel Relvar als Anoro worden geïnhaleerd middels de multi–dose poederinhalator de Ellipta®. De Ellipta is een gebruiksvriendelijke inhalator: vereist weinig handelingen (openen, inhaleren en weer dicht) en draagt bij aan correct gebruik.

Met Anoro en Relvar komt GSK tegemoet aan de belofte om binnen afzienbare tijd een reeks aan nieuwe innovatieve respiratoire geneesmiddelen op de markt te brengen die zorgverleners in staat stelt om vele patiënten met astma of COPD de optimale behandeling te bieden.

[1] SmPC Anoro, GSK 2014
[2] Donohue JF et al., Respir Med 2013;107:1538
[3] Decramer M et al., Lancet Respir Med 2014;2:472

Author: GSK

GSK (GlaxoSmithKline) is een wereldwijd farmaceutisch bedrijf met wetenschappelijk onderzoek als basis. We ontwikkelen innovatieve medicijnen en brengen deze overal ter wereld op de markt. Daarbij staat de patiënt centraal. GSK heeft kantoren in meer dan 100 landen en enkele grote onderzoekscentra in Engeland, de Verenigde Staten, België en China. In Nederland vindt klinisch onderzoek plaats. We maken drie soorten producten: 1. receptgeneesmiddelen; 2. vaccins en 3. zelfzorggeneesmiddelen en verzorgingsproducten.

2 thoughts on “Anoro® vanaf 1 december 2014 beschikbaar en vergoed

  1. Bert Albronda

    Waarom noemen dit een Geneesmiddelen , Het Geneest COPD niet Ook Glaxo Smith Cline Heeft al miljarden boetes opgelegd gekregen , Voor het marketen val levensbedreigedde medicatie en ook voor het omkopen van Artsen, Zie Ook Criminal investigations

  2. Mickers

    Ik heb copd en gebruik Anoro. Ik merk geen verschil of ik nou wel of geen Anoro inneem. Wel loop of zwem ik iedere dag een uur. Moet ik toch het medicijn inblijven nemen als ik geen verschil merk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *